Belangrijke informatie over het coronavirus leest u op onze KwadrantGroep website

Liever telefonisch contact?   088 512 40 00

Haal het beste in huis

Verschillende vormen van Huishoudelijke hulp

Wij bieden verschillende niveaus van huishoudelijke hulp. Deze hebben we onderverdeeld in huishoudelijke hulp 1, 2, 3 en het flitsteam. De hulp die u krijgt wordt afgestemd op de WMO-indicatie van uw gemeente.

Huishoudelijke hulp niveau 1

Met een huishoudelijke hulp niveau 1 voert u zelf de regie over het huishouden. U geeft zelf aan wat er in het huishouden moet gebeuren. Wanneer u dit niet meer kunt, is er een huishoudelijke hulp niveau 2.

Huishoudelijke hulp niveau 2

Met een huishoudelijke hulp niveau 2 bepaalt de hulp samen met u wat er moet gebeuren in het huishouden. De huishoudelijke hulp neemt de huishoudelijke taken over die u zelf niet meer kunt uitvoeren en geeft daarnaast voorlichting en advies over het huishouden. Tevens ondersteunt de hulp u in de taken die u nog gedeeltelijk zelf kunt doen en biedt zo nodig een luisterend oor.

Huishoudelijke hulp niveau 3

Met een huishoudelijke hulp niveau 3 biedt de hulp u ook eenvoudige psychosociale ondersteuning. U zoekt samen met de hulp naar de juiste structuur binnen het gezin of uw woonsituatie. Blijvende oplossingen zijn daarbij het uitgangspunt. En als het nodig is, informeert en adviseert uw huishoudelijke hulp uw andere hulpverleners over de voortgang en vervolgoplossingen.

Flitsteam

Soms is tijdelijk extra hulp nodig. Bijvoorbeeld omdat u het huishouden niet meer onder controle heeft door persoonlijke omstandigheden. Dan kan een flitsteam van KwadrantGroep Huishoudelijke hulp u ondersteunen. Dat team helpt om achterstanden in het huishouden weg te werken. De gemeente kan hier een flitsindicatie voor afgeven. Nadat het flitsteam is geweest, komt er een huishoudelijke hulp 1 of 2 langs die er voor zorgt dat uw huis schoon blijft.