U krijgt in principe altijd vervanging. Soms lukt het niet op dezelfde dag. U krijgt een voorstel voor een ander moment.
Zodra u weet dat u een bepaalde dag of periode geen hulp nodig heeft, verzoeken wij u dit telefonisch door te geven. Dit kan via telefoonnummer 088 512 4000. Wannneer u meer dan 24 uur van tevoren afzegt, worden er geen kosten in rekening gebracht.
KwadrantGroep Huishoudelijke Hulp heeft een verzekering afgesloten. Er geldt een eigen risico van € 50,00 per gebeurtenis. U kunt hiervoor contact opnemen met uw relatiemanager via het telefoonnummer 088 512 4000.
Nee, we hebben geen wachtlijst. Wanneer uw aanvraag binnen is, nemen wij contact met u op om de hulp op te starten.
U kunt bij het WMO-loket van uw gemeente een indicatie aanvraag voor huishoudelijke hulp indienen. De gemeente beoordeelt of de hulp die u vraagt noodzakelijk is. Als dat zo is, stelt de gemeente een indicatie op en vergoedt de gemeente de kosten. De gemeente bepaald welk type huishoudelijke hulp u krijgt en hoeveel. U kunt zelf aangeven of u de Zorg in Natura (ZIN) wilt ontvangen of via Persoonsgebonden Budget (PGB).
Ja, wanneer u niet over een indicatie beschikt kunt u particuliere hulp inschakelen.
U kunt hiervoor een indicatie aanvragen bij de gemeente. Wanneer deze indicatie bij ons binnen is, verzorgt KwadrantGroep Huishoudelijke Hulp het opwarmen van eten of het klaarzetten van de broodmaaltijd.
Jazeker. Wij helpen u graag. U kunt hiervoor het aanvraagformulier invullen of bellen met 088 512 40 00.
Nee er komt geen intakegesprek bij u thuis. Onze website is erg uitgebreid, duidelijk en overzichtelijk. Op de website vindt u een aanmeldingsformulier hier op kunt u precies aangeven wat uw wensen zijn. Zodra wij uw opdracht binnen hebben neemt een medewerker van kantoor telefonisch contact met u op om de dingen door te spreken. Mocht u dan als nog graag een intakegesprek bij u thuis willen hebben dan kunnen wij in en tegen een vergoeding bij u thuiskomen.
Liever niet, u kunt gebruik maken van de mogelijkheid om een sleutelkastje te laten plaatsen. Dit kunt u regelen via uw huisarts, thuiszorg of het Hulpmiddelencentrum.
Mocht dit om een of andere reden geen oplossing voor u zijn, dan kunt u in noodgevallen de sleutel aan uw hulp meegeven. Hiervoor kunt u de sleutelverklaring die in uw zorgmap zit invullen, ondertekenen en naar kantoor toe sturen.
Iedere gemeente hanteert haar eigen regels. Meestal moet er 6-8 weken van tevoren een herindicatie worden aangevraagd.
Heeft u een klacht over KwadrantGroep Huishoudelijke Hulp? Blijf er niet mee zitten. Wij horen graag wat u van ons vindt. Uw opmerkingen zorgen er voor dat we de kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening kunnen verbeteren. Samen werken we aan de beste huishoudelijke hulp. Lees op onze pagina klachtenprocedure meer over onze klachtenprocedure.
De overheid heeft bepaald dat u voor de meeste vormen van thuiszorg een eigen bijdrage betaalt voor elk uur dat u zorg krijgt. Deze bijdrage is afhankelijk van uw inkomen. De berekening hiervan gebeurt door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) in Den Haag. Dit kantoor stuurt u elke vier weken een rekening voor uw eigen bijdrage.
Op de website van het CAK berekent u uw eigen bijdrage. Voor alle vragen over de eigen bijdrage belt u met de CAK-infolijn: 0800 1925. Dit gratis informatienummer is op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 18.00 uur.
Sinds 1 januari 2007 is iedere gemeente verantwoordelijk voor de indicatie. Wanneer u het niet eens bent met de indicatie kunt u een bezwaarschrift bij de gemeente indienen.